single album

A FOC LENT – BlackFang

Els BlackFang ens proposen una col·lecció de temes en valencià, frescos, amables i madurs, on s’intueixen les referències a The Roots, Hocus Pocus, Pharcyde, Parliament, A Tribe Called Quest, … Un projecte amb gust pels detalls, ambiciós i original.

Després de Fangtazztic!, el seu primer àlbum, reeditat recentment, arriba A foc lent; un disc cuinat amb calma i dedicació. El projecte consta de nou cançons al més pur estil del hip hop mediterrani i en valencià, ben amanit amb les influències del funk i jazz pròpies dels BlackFang, i afegint ara el gust per les arrels tradicionals, el contrast amb algunes pinzellades electròniques i la col·laboració de DJs de renom de Benicarló, València i Barcelona.

Escrit per Borja Ramírez i produït per Diego Barberà, A foc lent recull temes enregistrats d’una sessió breu a l’estudi de Kike Barberà, a finals del desembre de 2018; i d’una segona sessió de gravació més ampla durant l’agost del 2019, als estudis Rockaway de Castelló, amb Raül Artana com tècnic de gravació.

Els BlackFang ofereixen la força d’una potent secció de vents, una bateria i baixos grossos i convincents, guitarra i teclats amb molt de groove i ànima, i unes lletres fresques i elegants. Aconsegueixen, a més, un contundent directe, diferent i inesperat, que els ha portat als escenaris de festivals com el Black Music Festival (Girona), el Festival Marijazz (València), Feel The Groove (València), Maig di Gras (Borriana), Feslloch (Benlloch), o clubs com el Marula Café de Barcelona o la Casa de la Marquesa a Gandia.